Volwassenen
Begeleiding van volwassenen
Iedereen wil meedoen aan de samenleving. En het liefst zo zelfstandig mogelijk. Dat geldt natuurlijk ook als u ondersteuning of zorg nodig hebt.
Er kunnen allerlei redenen zijn waarom u tegen bepaalde zaken aanloopt in uw dagelijks leven. U bent om wat voor reden dan ook de grip kwijt, u voelt zich eenzaam, heeft moeite om structuur aan te brengen in de dag of u hebt een beperking
Meer weten?
Waar kunnen wij bij helpen?
- Zelfstandigheid
- Regievoering
- Structuur
- Geld en administratie
- Zinvolle daginvulling
- Verbeteren van je sociale werk
- Omgaan met een beperking
- Leren en verbeteren van vaardigheden
We realiseren ons dat deze lijst nog lang niet volledig is. Mochten u zelf vragen hebben, maar uw situatie niet in bovenstaande voorbeelden herkennen, dan bel ons vooral om te bespreken wat we eventueel voor u zouden kunnen betekenen.
Hoe ziet het begeleidingstraject eruit?
De supportmedewerker biedt u praktische begeleiding op alle levensgebieden (gezondheid, financiën, wonen, vrije tijd, opvoeding, werk/school, sociale contacten, dagelijkse routine). In de begeleiding werken we toekomstgericht. Ongetwijfeld heeft u al van alles meegemaakt, maar wij vinden het vooral belangrijk om vooruit te kijken. Samen onderzoeken we wat u nu echt wilt bereiken. Dat heeft u misschien zelf nog niet direct helder, daarom gaan we met u onderzoeken wat er al goed gaat en wat u wilt veranderen. Op basis daarvan maken we een plan en gaan we kijken wat voor u werkt.
Iedereen leert en ontwikkelt zich anders. In de begeleiding zoeken we samen naar wat voor u werkt. Natuurlijk kunt u met de supportmedewerker de zaken bespreken die u bezighouden om vervolgens daar zelf mee aan de slag te gaan. Het kan ook prettig zijn om samen op pad te gaan, de wijk of buurt in en samen te oefenen wat u graag wilt leren.
De begeleiding vindt in uw eigen omgeving plaats (op school, thuis, sportvereniging, netwerk, etc). Onze ervaring is dat vaardigheden het beste geleerd kunnen worden waar ze nodig zijn en op het moment dat ze nodig zijn. Begeleiding is een maatwerktraject, waarbij we telkens doen wat nodig is.
De supportmedewerker brengt samen met u in kaart wie belangrijk voor u zijn. De mensen die er echt voor u toe doen betrekken we, uiteraard met uw toestemming, in de begeleiding. Dit met als uiteindelijk doel dat u het zelf weer redt, samen met de mensen om u heen.
U ontvangt een toegangscode om uw eigen dossier in te lezen, samen het plan te maken en de voortgang van de begeleiding zelf rapporteren in het systeem. Als u daarvoor toestemming geeft kunnen ook mensen die belangrijk voor u zijn toegang krijgen tot uw digitale dossier.
Methodieken
Naast de methodiek Community Support werken we met een aantal specifieke methodieken die gericht zijn op het vergroten van vaardigheden. Welke we inzetten hangt af van u vraag en situatie. Een aantal voorbeelden van deze methodieken zijn:
- Geef me de 5
- Oplossingsgericht werken
- Leefstijl
Begeleiding door Community Support
Begeleiding van kinderen
Begeleiding van jongeren
Begeleiding van gezinnen
Begeleiding van volwassenen
Groepsaanbod
Waarom Community Support?
Nelly Heijs
directeur / pedagoog
Riny Koersen
supervisor / orthopedagoog
Sem Duinkerken
supportmedewerker
Inge Hartlief
supervisor / supportmedewerker
Eva van Dijk
supportmedewerker
Bodil Kerckhoff
supportmedewerker
Mayke Lageveen
supportmedewerker
Loes Veninga
supervisor / supportmedewerker
Esmée Booijink
supportmedewerker
Brenda Hoek
supportmedewerker
Dionne de Vries
supportmedewerker
Annelies van den Hof
office manager
Annemieke Hoek
supportmedewerker
Catharina Dijkstra
supportmedewerker
Akkeline Jukema
supportmedewerker
Maarten IJtsma
supportmedewerker
Esther Schumacher
supportmedewerker
Suzanne Wierda
supportmedewerker
Tessa Jonker
supportmedewerker
Yanaika van der Galiën
supportmedewerker
Willem Katerberg
supportmedewerker
Janiek Soldaat
supportmedewerker
Silvia van Heugten
supportmedewerker
Walter Hartlief
supportmedewerker