Hulpverlening
Kenniscentrum
Kenniscentrum

Supervisie


Supervisie is een intensief persoonlijk leertraject waarbij iemand onder leiding van een deskundige (supervisor) reflecteert op zijn of haar eigen beroepsmatig handelen. Als hulpverlener ben je ‘je eigen instrument’. Doel van supervisie is om inzicht te krijgen in het eigen handelen, te kijken of er dingen anders kan en of er dingen beter kunnen.

 

Voor wie

Jeugd- en gezinsprofessionals die in het kader van de (her)registratie-eisen een supervisietraject willen volgen waarbij het traject voldoet aan de criteria.


Door wie

De supervisie wordt begeleid door Nelly Heijs of Annelies Meijer. Beide zijn bij de LVSC geregistreerde (aspirant) supervisoren. Zij hopen in juni 2020 hun opleiding tot supervisor af te ronden. 


De werkvorm

12 tot 15 bijeenkomsten van minimaal 1 uur tot maximaal 2 uur (duur is afhankelijke van de groepsgrootte), met tussenpozen van 2 à 3 weken.

De supervisant bepaalt wat hij in de gesprekken aan de orde wil laten komen. Hij schrijft steeds reflectieverslagen, die hij voor elke bijeenkomst inlevert. Deze verslagen worden aan het begin van ieder gesprek besproken.

Supervisie kan individueel zijn, of in een groep van maximaal 3 supervisanten.

In overleg wordt de locatie, dag en tijdstip voor de supervisie en de planning vastgelegd.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nelly Heijs of Annelies Meijer via 050-3117272 of info@communitysupport.nl.

Laatste tweets

@CommunitySuppor: Vandaag aanwezig bij de Dag van de Jeugdprofessional om veel nieuwe inspiratie op te doen! #SKJ https://t.co/0hDCzIHLZR
@CommunitySuppor: "Dag van de jeugdprofessional 2018" #Utrecht#jeugdzorg##SKJ#komenjullieook? - LokaleSamenwerking#hoedan?! https://t.co/xFlbVSZep0
@CommunitySuppor: Congres Integrale psychiatrie, nu al interessant!#cip2017 https://t.co/RZyTkwQSco