Hulpverlening
Kenniscentrum
Kenniscentrum

Onze diensten

Steeds meer gemeenten zijn, met oog op de transities, gestart met het opzetten van sociale wijkteams, waarbij een integrale aanpak wordt gehanteerd. Deze wijkteams bestaan uit verschillende disciplines: zij signaleren zorg- en hulpbehoeften en zijn een laagdrempelig aanspreekpunt bij vragen en problemen. Daarnaast coördineren zij de nodige zorg. De bedoeling is om de krachten en mogelijkheden van burgers aan te spreken en het sociale netwerk van burgers erbij te betrekken.

Community Support krijgt regelmatig de vraag om juist op deze onderdelen training en opleiding te bieden. Deze maand starten we met het trainen van basisteams in de algehele methodiek Community Support: het sociale netwerk analyseren en versterken, en samenwerken in een steungroep.

Community Support wordt regelmatig gevraagd om advies te geven of om mee te denken met verschillende organisaties en gemeenten vanuit onze expertise in de methodiek. Het gaat dan bijvoorbeeld om het verbeteren van sociale netwerken en het betrekken van deze netwerken in de begeleiding, het versterken van de kracht en zelfredzaamheid, transparant werken en integraal werken. Community Support levert graag een bijdrage.

Modules methodiek Community Support
Community Support werkt volgens een aanpak waarbij we het gehele systeem van de klant betrekken en waarbij we de verschillende probleemgebieden met andere hulpverleners integraal aanpakken. De hulpvragen van klanten vormen de basis voor het aanbod.

Het invoeren van de methodiek Community Support in een gemeente of instelling is een veelomvattend veranderingsproces. In dit proces onderscheiden we vijf modules:

 

 

Basistraining Community Support voor professionals open inschrijving (avondopleiding) info 5-2-2019 Zwolle Beschikbaar: 8 Inschrijven
Basistraining Community Support voor professionals open inschrijving (avondopleiding) info 5-2-2019 Zwolle Beschikbaar: 8 Inschrijven
Workshop 'Geen netwerk bestaat niet' info 19-2-2019 Beschikbaar: 10 Inschrijven
Basistraining Community Support voor professionals open inschrijving (avondopleiding) info 14-3-2019 Utrecht Beschikbaar: 8 Inschrijven
Basistraining Community Support voor professionals open inschrijving (avondopleiding) info 14-3-2019 Utrecht Beschikbaar: 8 Inschrijven
Workshop 'Geen netwerk bestaat niet' info 22-3-2019 Beschikbaar: 10 Inschrijven

Kenniscentrum Community Support

Wilt u meer weten over het versterken van eigen kracht? Zoekt u informatie over maatschappelijke participatie of integrale samenwerking? Wilt u eens met een deskundige brainstormen? Kenniscentrum Community Support beschikt over zeer veel kennis over de genoemde onderwerpen. U kunt dus met veel vragen bij ons terecht. Neem eens vrijblijvend contact met ons op. We informeren u graag over de mogelijkheden.

Trainingen
Community Support biedt diverse trainingen aan in de methodiek Community Support. Neem contact met ons op voor meer informatie.