Hulpverlening
Kenniscentrum
Kenniscentrum

Kenniscentrum Community Support

Community Support is een kenniscentrum dat in januari 2001 is opgericht. Het hoofdkantoor van Community Support is gevestigd in Groningen. Vanuit het hoofdkantoor kunnen we in heel Nederland training, opleiding en advies bieden. We hebben diverse opleidingslocaties in het land. Onze organisatie heeft dezelfde naam als de methodiek Community Support die we hebben ontwikkeld.

In en door de samenleving
De methodiek Community Support is anders dan andere vormen van hulpverlening. Zij is vooral gericht op de kracht van de burger en het sociale netwerk. Community Support is erop gericht om mensen met beperkingen een zo normaal mogelijk leven te laten leiden. Kern van onze methodiek is dat het sociale netwerk van de klant gebruikt wordt om zo zelfstandig mogelijk te leven in de door de klant zelf gekozen omgeving. Het uitgangspunt is altijd dat de professionele hulpverleners daar waar mogelijk overbodig worden.

Voor iedereen met een hulpvraag
De Community Support methodiek is geschikt voor mensen met verschillende soorten problemen. Zo wordt de methodiek succesvol toegepast in de begeleiding van mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, mensen met een psychiatrische stoornis, ouderen met een beperking, gezinnen met ernstige opvoedproblemen, mensen met eenzaamheidsproblematiek, mensen met een stoornis in het autistische spectrum, mensen die keer op keer met de politie in aanraking komen, mensen die door een combinatie van problemen zich niet meer kunnen handhaven, mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

Doelgroeponafhankelijk
De Community Support methodiek is doelgroeponafhankelijk. Onze methodiek wordt sinds 2001 met veel succes toegepast door instellingen voor ggz, gehandicaptenzorg, forensische zorg, jeugdzorg en gemeenten.

 

Laatste tweets

@CommunitySuppor: Vandaag aanwezig bij de Dag van de Jeugdprofessional om veel nieuwe inspiratie op te doen! #SKJ https://t.co/0hDCzIHLZR
@CommunitySuppor: "Dag van de jeugdprofessional 2018" #Utrecht#jeugdzorg##SKJ#komenjullieook? - LokaleSamenwerking#hoedan?! https://t.co/xFlbVSZep0
@CommunitySuppor: Congres Integrale psychiatrie, nu al interessant!#cip2017 https://t.co/RZyTkwQSco

Kenniscentrum Community Support

Wilt u meer weten over het versterken van eigen kracht? Zoekt u informatie over maatschappelijke participatie of integrale samenwerking? Wilt u eens met een deskundige brainstormen? Kenniscentrum Community Support beschikt over zeer veel kennis over de genoemde onderwerpen. U kunt dus met veel vragen bij ons terecht. Neem eens vrijblijvend contact met ons op. We informeren u graag over de mogelijkheden.

Trainingen
Community Support biedt diverse trainingen aan in de methodiek Community Support. Neem contact met ons op voor meer informatie.